4 czerwca 2014

Tacos

W końcu udało mi się upolować muszle do taco co nie było takie łatwe. Można je podawać z czymkolwiek chcemy. U nas w wersji z mielonym mięsem znakomicie sprawdziły się na dzisiejszy obiad.



Składniki:
ok. 500 g szynki wieprzowej
4 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżeczka suszonej cebuli
3 łyżeczki papryki
1/4 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki ketchupu
szklanka bulionu
płaska łyżeczka cukru
łyżka masła
pieprz

Dodatki:
ser żółty tarty ( gouda, cheddar)
sałata lodowa poszatkowana 
kostki pomidorów
kukurydza
śmietana


Mięso myjemy, kroimy w kostkę i oczyszczamy z błonek,  wrzucamy do malaksera z przyprawami. Następnie chwilę smażymy na patelni, dodajemy ketchup, cukier i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem do odparowania płynu. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dodajemy masło. Smażymy na małym ogniu aż mięso będzie lekko chrupkie.   Taco podgrzewamy w piekarniku i podajemy z dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz