Składniki:
ok. 500 g szynki wieprzowej
4 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżeczka suszonej cebuli
3 łyżeczki papryki
1/4 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki ketchupu
szklanka bulionu
płaska łyżeczka cukru
łyżka masła
pieprz
Dodatki:
ser żółty tarty ( gouda, cheddar)
sałata lodowa poszatkowana
kostki pomidorów
kukurydza
śmietana
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i oczyszczamy z błonek, wrzucamy do malaksera z przyprawami. Następnie chwilę smażymy na patelni, dodajemy ketchup, cukier i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem do odparowania płynu. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dodajemy masło. Smażymy na małym ogniu aż mięso będzie lekko chrupkie. Taco podgrzewamy w piekarniku i podajemy z dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz