Składniki na spód:
200 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 żóltka
50 g drobnego cukru
100 g masła
7 łyżek dobrego dżemu malinowego (najlepiej nisko słodzony)
Składniki na wierzch:
3 białka
100 g drobnego cukru
150 g wiórków kokosowych
Masło ucieramy z cukrem i mąką, dodajemy żółtka i 2 łyżki zimnej wody. Wyrabiamy gładkie ciasto i wykładamy na blaszce pokrytą pergaminem. Białka ubijamy na sztywno, następnie delikatnie łączymy z cukrem i wiórkami. Ciasto na spód smarujemy dżemem a na to nakładamy kokosowy wierzch. Pieczemy w 180 st. C około 20-25 min.
Ciasto piekłam w prostokątnej blaszce o wymiarach 20 x27 cm.
Źródło: www.deliciousmagazine.co.uk
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz