25 sierpnia 2014

Pieczony łosoś z pietruszką i czosnkiem

Pyszny i prosty sposób na pieczonego łososia .


Składniki:
około 800 g filetu łososia ( ja podzieliłam go na 6 małych porcji i obrałam ze skóry)
3 ząbki czosnku
łyżka natki pietruszki
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
1 łyżeczka suszonej bazylii


Czosnek i natkę pokroić drobno, dodać oliwę, sok z cytryny oraz resztę składników, dokładnie mieszamy. Marynatą polewamy łososia i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Pieczemy w owiniętym sreberku w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez około 40 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz