Składniki:
szklanka tłustego mleka
1/4 szklanki śmietanki 30%
pół szklanki zaparzonej kawy*
2 łyżki płaskie syropu
szklanka tłustego mleka
1/4 szklanki śmietanki 30%
pół szklanki zaparzonej kawy*
2 łyżki płaskie syropu
Zaparzamy kawę. Mleko razem z śmietanką i syropem podgrzewamy w mikrofalówce. Całość miksujemy małym mikserkiem do kawy aż powstanie lekka pianka. Pianę oddzielamy.
Wlewamy mleko do naczynia w którym będziemy podawać kawę a następnie po łyżce wlewamy kawę (bez fusów) celując w środek, należy to robić pomału i starannie dzięki czemu wyjdą nam idealne warstwy. Na końcu dodajemy wcześniej oddzieloną pianę z mleka. Smacznego!
Wlewamy mleko do naczynia w którym będziemy podawać kawę a następnie po łyżce wlewamy kawę (bez fusów) celując w środek, należy to robić pomału i starannie dzięki czemu wyjdą nam idealne warstwy. Na końcu dodajemy wcześniej oddzieloną pianę z mleka. Smacznego!
* w proporcji pół szklanki wody na 1,5 łyżki kawy ziarnistej.
* w proporcji pół szklanki wody na 1 łyżkę kawy rozpuszczalnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz