21 listopada 2014

Zupa ogórkowa Magdy Gessler

Smaczna tradycyjna zupa ogórkowa na żeberkach, najpyszniejsza na drugi dzień a nawet trzeci :)


Składniki:
500 g żeberek wieprzowych
kawałek selera
połowa pora
1 marchewka
1 pietruszka
6 ogórków kiszonych
6 ziemniaków
1 filiżanka śmietany 18%
pół pęczka koperku
sól
pieprz

Żeberka wraz selerem, pietruszką i porem gotować około godziny. Pokroić marchewkę i ziemniaki. Z gotującego się wywaru wyjąć pietruszkę, seler i pora, następnie wrzucić marchew i ziemniaki. Gotować 15 minut. Ogórki pokroić w bardzo ale to bardzo cieniutkie plasterki( można obrać ze skorki jak ktoś chce). Gotować 5 minut. Dodać śmietanę i posiekany koperek, doprawić do smaku.


Źródło: smakizycia.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz